Gata inaugura Art al Vent XVI

 

Gata ha inaugurat hui Art al Vent XVI. Una nova edició que creix, respecte a la passada, amb el nombre d’obres exposades i demostra així, la consolidació de l’exposició d’art tèxtil a l’aire lliure més important del país.

La mostra, que es pot visitar fins al 8 de setembre, ocupa enguany els carrers la Bassa i Duquessa d’Almodóvar de Gata fins arribar a la plaça de l’Església que lluïa hui, amb motiu de la inauguració, amb els cobertors tradicionals de punt de ganxo, tradició que interpreta Art al Vent.

L’ambient festiu de l’acte inaugural l’han posat la Colla El Montgó i el grup de danses La Llata. L’acte ha comptat amb la presència del alcalde de Gata, Josep F. Signes; la regidora de Cultura, Àngels Soler; el director de la mostra, Josep Ginestar; membres de la corporació municipal, alcaldes i regidors de la Marina Alta i artistes expositors arribats d’arreu del món.

La regidora de cultura, Ángels Soler ha recordat la gran importància per al municipi, “ ja que porta el nom de Gata arreu del món”. També ha mostrat la seua satisfacció  “ perquè artistes de punts molt allunyats al nostre poble interpreten una tradició molt nostra” al penjar al balcó els cobertors tradicionals.

Ha destacat, així mateix, que art al vent  “dona veu i presència a les dones en l’art” i recull diversitat de missatges reivindicatius.

També ha volgut agrair la tasca que desenvolupa Josep Ginestar i tot l’equip d’Art al Vent, l’implicació del jurat  i tots els que col·laboren per què cada any la mostra siga possible. 

Ginestar ha destacat la recuperació en quant al número d’obres, ja que de les 67 de l’any passat, enguany s’exposen 81 obres de 20 països diferents.

No ha volgut concloure sense donar les gràcies a tots els autors per la seua generositat,  “per la seua il·lusió dipositada” en cadascuna de les fases de creació i participació en la convocatòria.

La regidora de Cultura ha conclòs convidant a tots a gaudir de la mostra i de la programació cultural.

El recorregut per el circuit expositiu a conclòs a la plaça de l’Església amb l’actuació del grup de danses La Llata amb l’acompanyament musical de la Colla de Dolçaines i tabals de Gata.

Histórico de noticias