robots.mediana

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Gata, a través de El Caleidoscopio i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, participa en la II Edició de la Fira Aèria, un projecte educatiu que el seu objectiu és que joves d’entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb una fi social. En el projecte, que compta enguany amb un pressupost de 50.000 euros, participen 2500 alumnes de més de 50 instituts de les províncies d’Alacant, Murcia, València i Castelló. Per part de l’Ajuntament de Gata de Gorgos, participa l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa.
La Fira Aèria és una proposta que cerca fomentar l’apoderament tecnològic de joves estudiants d’ESO i Batxiller mitjançant la construcció d’un dron i la reflexió sobre la tecnologia en conjunt com a eina social de l’activitat humana. També cerca imaginar el futur aeri mitjançant l’ampliació de coneixements i habilitats en un espai d’aprenentatge i creació inclusiu i cooperatiu per a adolescents.
La primera etapa del projecte és la formació dels prop de 100 professors inscrits. Una vegada finalitzat el procés de formació dels mestres implicats, aquests s’encarregaran de guiar als seus alumnes en el desenvolupament d’un projecte que començarà amb una revisió històrica dels models de les relacions entre tecnologia i la societat. Continuarà amb una introducció a la teoria del vol i finalment se centrarà en el disseny i construcció d’un dron, que haurà de realitzar activitats de benefici comú per a l’entorn local.

Com a colofó, a mitjan mes d’abril de 2016 es convocarà a tots els centres participants a presentar els seus treballs en La Fira Aèria, un esdeveniment que tindrà lloc en el Pavelló d’Esports de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Ací els participants hauran de dissenyar i construir els Stands on mostrar a la resta de participants les bondats socials i artístiques dels seus artefactes voladors.
La concepció, estructura i posada en pràctica de la Fira Aèria és a càrrec de l’empresa de divulgació especialitzada en ciència i innovació El Caleidoscopio .

Histórico de noticias