El mes de  març se centra en la celebració del Dia de la Dona

La programació del mes de març organitzada per  l’Ajuntament de Gata se centra especialment en la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

El primer cap de setmana de març, FemRock contra la violència de gènere. La regidoria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Gata i el Col·lectiu feminista han sumat esforços i han preparat un complet programa amb xerrades, tallers, concerts, sopar popular…

Divendres 6 de març comencen amb una taula redona al voltant del paper de la dona en el món de la música, l’ actuació del grup de danses La Llata i continua la nit amb la música d’Armaig, Lisasinson, Tesa i Maluks. Totes les activitats es realitzaran al camp de futbol vell.

Per a dissabte, a les 17 hores, s’ha preparat un taller “Laboratori d’Autodefensa Feminista”.  Per a participar és necessària la inscripció prèvia.

Per la nit hi haurà un sopar popular amb el concert d’Oxigen.

Diumenge 8 de març, a les 12 hores, davant de l’Ajuntament es realitzarà l’acte institucional del Dia de la Dona.

A més a més, començant el més de març, s’han instal·lat sis bancs violeta en diferents punts del municipi amb frases reivindicatives i que conviden a reflexionar sobre el paper de la dona en la societat.

Les dos accions han estat finançades amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts e Igualtat.

I ja per a acabar el mes, la regidora de Cultura i Patrimoni ha organitzat un encontre de Dones i Llata. Diumenge 29 de març, de 10 a 13 hores, la plaça Nova de Gata acollirà un encontre que pretén reconèixer el treball de la llata i de les mans artesanes que la elaboraven i donar visibilitat a una tasca constituïa en altre temps en la base de l’economia local i comarcal.

Durant la jornada es farà demostració, tallers i comptarà amb l’actuació del grup de danses La Llata i un grup musical de vent-fusta.

Histórico de noticias