premisposavi16

 

45 vins van participar en el Concurs de tast de vins del terreny de la Marina Alta, IX Posa Vi celebrat dissabte 16 d’abril a la placeta de Sant Antoni de Gata.

Després de realitzar un tast popular dels vins presentats a concurs així com la valoració per part del jurat format pels tastadors de vi professionals, Antoni Puig i Juan Francisco Gallego es va donar a conèixer els guanyadors del concurs en les diferents categories.

En la categoria de negre jove 2015-2016 va guanyar el vi presentat per Juan de Dios Boronat; en blanc jove 2015-2016, Mara Banyó; Pau Ruiz es va emportar el premi al millor vi de criança,  per vins que han d’haver estat com a mínim un any dins la bota i  Salvador Cruanyes, negre de giró 2015-2016 . Finalment, en la categoria especial, que inclou tots aquells vins que  per les seues característiques no poden ser inclosos en altres (vi dolç, rosa, espumós,…), va guanyar Salvador Cruanyes per votació popular.

Tots els vins havien d’estar elaborats amb varietats autòctones, mono varietals o coupage i el raïm utilitzat per a la seua elaboració havia de ser de ceps sembrats a la Marina Alta.

Els premis s’han lliurat aquest matí en un acte que s’ha celebrat a l’Ajuntament de Gata on l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual; el regidor de Festes, Noel Gadea i Anto Monfort, com a representant de l’organització han lliurat els diplomes i trofeus als guanyadors.

Aquesta edició va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gata, El Celler de la Marina, Ale-Hop , FASCV i Gràfiques Avellà.

Histórico de noticias