Tourist Info
Carrer Duquessa d’ almodovar, 3
03740  Gata de Gorgos, Alacant 

Gata de Gorgos forma part de la comarca de la Marina Alta. al Nord-est de la provincia d’Alacant. Es troba situada a 80m. d’altitud i a 8 km. de la costa Mediterànea.

El municipi ès atravessat per la N-332, de fàcil acces per la AP-7. A 80 km. d’Alacant i 100 k. de València. Compta amb una línia regular d’autobussos amb conexions als punts mès importants de la provincia. També tenim parada de tren que uneix la Costa Blanca des de Dènia a Alacant.

En Gata, es pot comprar els productes mès típics de la zona, trobarà gran varietat de forns tradicionals, verduleries, carnisseries. A mès, pot gaudir del nostre mercat ambulant setmanal els divendres al matí.

 

Costa Blanca web

La nostra història

L’origen del municipi de Gata es remunta a l’època musulmana, a voltant de l’any 1023, sent en aquesta època una alqueria musulmana que fins 1030 no tenia cap Cap Islàmic, estant lligada directament al Rei de Dénia, ABU MUYAHID.

Ja en 1030 va aparèixer com a Cap Islàmic de Gata un musulmà AL BEYANADIR.

En 1075 vivien a Gata 300 habitants, dels quals van anar minvant a causa d’una epidèmia de còlera que va fer que els habitants emigressen a Alcoi a la recerca de millors condicions de salut.