ingfira premiats putxero

El bon oratge i l’alta participació es van unir, ahir, per l’èxit de la I Fira del Montgó que es va celebrar a Gata i que aglutinava tradicions, artesania i productes dels sis pobles de l’àrea d’influència del parc natural: Dénia, Gata, Jesús Pobre, La Xara, Pedreguer i Xàbia.

Nombrós públic es va acostar per visitar el mercat de productes artesans, agrícoles, ecològics i de la mar, la fira del cavall i ramat, les demostracions d’oficis i tradicions i l’ espai gastronòmic.

Dins la Fira del Cavall i Ramat, associacions, agrupacions i col·lectius d’amics del cavall, carreters i ramaders de totes les poblacions van omplir la jornada d’activitats que anaven des de demostracions i exhibicions de doma natural i d’alta escola, ensinistrament, tirasset, salt d’obstacles, llaura tradicional, passeig en poni, …

La fira, que estava ubicada a la zona de Les Sorts, va obrir les portes a les 10 del matí, i durant tot el dia es van seguir activitats i actuacions gràcies a la col·laboració de la Batukada de Pedreguer, les colles de dolçainers de Gata i Pedreguer, els grups de danses de Gata, Pedreguer i Jesús Pobre, associacions de bolilleres, l’Escola de Música de Pedreguer, les escoles de pilota de Pedreguer i Gata, Terato Teatre, Xarangata i l’Ampa del Ceip Santíssim Crist.

El restaurant Los Arcos guanya el I Concurs de Putxero de Polp

El restaurant Los Arcos de Pedreguer, amb la cuinera Ana Sesé Roselló, va ser el guanyador del I Concurs Gastronòmic de Putxero de Polp que es va organitzar al voltant de la Fira.

En l’apartat de postre de moscatell, el premi va ser per a Hotel Les Rotes de Dénia, amb Alexander Ferrer Soler de cuiner. A més, es va fer una menció especial a la millor presentació a Ca Tere de Gata i a la cuinera Valentina Mancha González.

La idea de l’organització va ser promoure un concurs que conjugara els productes de la reserva marina amb elements de la terra i això va ser valorat pel jurat presidit pel cuiner Evarist Miralles, i format pel director del Parc Natural, Carlos Linares, el director del Cdt Dénia, José Vidal, i Bati Bordes, del Restaurant El Marino de Dénia.

Histórico de noticias