benedic teatreinf

 

Els veïns de Gata han celebrat este cap de setmana Sant Antoni amb la tradicional benedicció dels animals. Els actes començaren divendres amb la xocolatada i l’animació infantil Animalades per als menuts.

Dissabte es va celebrar el VII Concurs de Tasts de Vins del Terreny Cata vi tasta vi i l’actuació del grup de Danses la Llata.Per la vesprada , a causa de la pluja, l’actuació de danses infantil es va traslladar al Centre Social. El temps va donar una treva per a poder celebrar la tradicional ofrena al Sant a que van assistir festers i autoritats i la processó pels carrers del barri de l’Arraval.Ja per la nit, el sopar popular i el ball amb els Bradmis es va traslladar al Centre Social.

La celebració de Sant Antoni es va realitzar diumenge que començava amb una cercavila de carros i cavalls pels carrers del poble. Seguidament es va fer el trasllat de la imatge del sant, acompanyat de la música de la dolçaina i el tabalet, de autoritats i festers, fins a l’església on se celebrava una missa. I a continuació es va realitzar la benedicció dels animals, acte que congrega a nombroses persones i animals de totes les classes. A finalitzar La Penya de Sant Antoni va repartir el tradicional pa beneït a tots els assistents.

65 vins participen el VII Cata vi posa vi

65 vins d’aficionats de tota la comarca van participar dissabte en el VII concurs de vins del terreny Cata vi tasta vi. La participació es podia fer en quatre categories, vi blanc, criança, negre jove i giró, i enguany es va incorporar la categoria especial, per a aquells caldos que no s’adaptaren a qualsevol de les anteriors.

En la categoria de vi blanc el primer classificat va ser el caldo de Jaume Durà, seguit per Salvador Cruanyes i Miguel Leyda. En la varietat de Giró, en primer lloc va estar el vi presentat per Vinya Carmeta; 2on, Juande Boronat i 3r, Pere Andrés Vengut. Pel que fa a vins joves, el 1er classificat va ser els Salvador Cruanyes; 2on, Pere Torres i 3r, Alba Torres. I finalment en la categoria de vins de criança: 1er classificat Pau Ruiz; 2on, Jordi Torres i 3r, Jaume i Joan Vives.

El jurat estava format pels someliers Antoni Puig i Juan S. Torres. En la categoria especial es va premiar el vi presentat per Raúl Fornés.

 

Histórico de noticias