​Gata es prepara per a la màgica representació del Misteri de Reis

Gata es prepara per a celebrar, el dia 5 de gener de 2023, la representació del Misteri dels Reis Mags, una de les festes més màgica del calendari festiu a la localitat que enguany s’estrena com a Festa d’interés turístic autonòmic.

La regidoria de Festes i la comissió de Reis han presentat hui l’edició d’enguany amb què es pretén recuperar tota la vistositat de l’acte i donar cabuda al màxim nombre de gent. Així, el regidor de Festes, JoanVi Vallés, ha explicat que els escenaris del palau d’Herodes i del portal de Betlem s’ubicaran en l’explanada del patí de les escoles on es posaran cadires per al públic.

Aquesta respresentació teatral, que va començar l’any 1968 s’ha representat a Gata des de fa 56 anys, llevat de 2021 que la pandèmia va impedir la seua celebració. Tal com ha comentat el regidor de Festes, «Nadal a Gata és el Misteri de Reis». També ha volgut agrair a tota la gent que participa en l’organització, representació, personal, … que fan possible que es faça any rere any i que gràcies a la suma d’aquest esforç s’ha aconseguit el reconeixement de Festa d’Interés Turístic Autòmic.

Per a Antonio Monfort, director d’escenografia, « el Misteri de Reis de Gata va a més». Ell ha sigut l’encarregat de donar a conèixer una de les novetats que és l’arribada dels tres Reis d’Orient amb tota la comitiva reial des del carrer la Pau fins al grup escolars acompanyats per la Banda Unió Musical, que enguany s’incorpora a l’acte i l’Escola Municipal de Dansa. Així, ha animat a tot el poble a eixir al carrer per acollir als Reis en la seua arribada al nostre poble.

Els actes de Reis de Gata comencen dijous 29 de desembre amb la recollida de cartes que es fa casa per casa per portar l’alegria de la festa als menuts del poble. Joanvi Vallés ha convidat als visitants a participar també en aquest acte acudint a les places del poble com a punt d’encontre.Continuem el dia 4 de gener amb el tradicional bàndol que els missatgers reials realitzen pels carrers del municipi, a poqueta nit, anunciant l’arribada dels tres reis.

A més a més, el dia 5 de gener, en acabar el Misteri, arriba el moment més esperat dels menuts, ja que els visirs reials repartiran casa per casa els regals dels Reis, una altra de les peculiaritats de la festa a Gata que gaudeixen majors i menuts i que enguany també torna.

Histórico de noticias