presfiraMontgo

Productes i tradicions dels pobles de l’àrea d’influència del Montgó es trobaran el proper diumenge 15 de desembre en la I Fira del Montgó que se celebrarà a Gata. L’esdeveniment, que s’ha presentat este matí, aglutinarà tradicions, artesania i productes dels sis pobles que participen: Dénia, Gata, Jesús Pobre, La Xara, Pedreguer i Xàbia

El director del Parc Natural del Montgó, Carlos Linares, ha explicat que la base de l’activitat és la dinamització econòmica de les poblacions del territori d’influència del parc així com la vertebració comarcal.

El Mercat de productes artesans, agrícoles, ecològics i de la mar, Fira de maquinària agrícola i d’ocasió, Fira del cavall i ramat, demostracions d’oficis i tradicions i l’ Espai Gastronòmic aglutinaran a la gran varietat d’expositors que estaran presents el proper dia 15 de desembre.

Dins la Fira del Cavall i Ramat participen associacions, agrupacions i col·lectius d’amics del cavall, carreters i ramaders que realitzaran demostracions i exhibicions de doma natural i d’alta escola, ensinistrament, tiraset, salt d’obstacles, de llaura tradicional, … Així com passeig en poni, entrada de la murta, gimcana, passeig en carro, taller de ferrar cavalls, …

La fira, que s’ubicarà a la zona de Les Sorts, estarà oberta al públic a partir de les 10 del matí fins a les 19 hores. Durant tot el dia hi haurà activitats d’oci, música en directe i demostracions com partides de pilota, jocs tradicionals i tallers infantils, oficis i tasques tradicionals, pintura en viu, dansada popular, animació, … tot açò barrejat amb la bona gastronomia dels establiments hostalers de la zona.

Tots els representants de les poblacions han comentat la gran acollida que ha tingut el projecte entre el teixit socioeconòmic i no han descartat que es realitzen futures edicions.

Concurs gastronòmic

Dins de l’espai gastronòmic, pren entitat pròpia el I Concurs Gastronòmic de Putxero de Polp. La idea de l’organització va ser promoure un concurs que conjugara els productes de la reserva marina amb elements de la terra en un putxero de polp com a exemple. A més, la participació es podrà complementar amb la presentació d’un postre que prenga la base del raïm del moscatell, en les seues versions, raïm, pansa, mistela,..

Poden inscriure’s establiments i professionals dels sis pobles participants fins al 12 de desembre, a les 14 h, a la Tourist Info de Gata (965757317- gata@touristinfo.net), on també podran recollir les bases.

Histórico de noticias